Uitvaart Dokkum

crematie Dokkum na de uitvaart regelen persoonlijke uitvaart Dokkum kinderuitvaart Locaties Marise den Oudsten voor overlijden uitvaart baby uitvaart kinderen uitvaart jongeren
Fender Uitvaart

Uitvaart Dokkum

Uitvaart Baby/Foetus

Het overlijden van je kindje is niet te bevatten…

Het ergste wat je als ouders kunt overkomen is het overlijden van je kindje. Niet alleen voor jullie als ouders maar ook voor andere kinderen in het gezin, grootouders, familie en vrienden.
Afscheid nemen van je kindje is een onderdeel van het verwerken van dit immense verlies. Er zijn veel manieren om een persoonlijke en liefdevolle invulling te geven aan dit afscheid.

Fender Uitvaart geeft altijd gratis en vrijblijvend advies, neem gerust contact met ons op.

Zwangerschap tot 24 weken
Wanneer een kindje ter wereld komt na een zwangerschap korter dan 24 weken, mogen jullie zelf weten hoe jullie afscheid willen nemen van jullie kindje. Een uitvaart en aangifte bij de burgerlijke stand is wettelijk niet verplicht, maar dit mag wel.
Hoe lang een zwangerschap ook heeft geduurd, jullie kunnen altijd kiezen voor een afscheid zoals je dat zelf wilt.

Zwangerschap na 24 weken
Als je kindje levenloos wordt geboren na 24 weken zwangerschap, wordt er gesproken van een doodgeboren kindje. De officiële regels zijn dan ook van toepassing. Dit betekent onder andere dat een uitvaart, zoals begraven of cremeren wettelijk verplicht is.

Bel ons gerust voor vrijblijvend advies.

Opbaring

Thuis

Vaak is het fijn om je kindje thuis te hebben. Je kunt er dan voor kiezen om je kindje in het eigen wiegje op te baren met koelelementen of met onze speciale babykoeling.  Wij zullen jullie daarbij helpen.

Wateropbaring

Voor kindjes onder de 24 weken gebruikt men ook steeds vaker wateropbaring. Je kindje wordt na de geboorte in koud water gelegd.
Deze wateropbaring heeft een aantal belangrijke voordelen:

♥ Er treedt geen vervorming van op, wat bij een ‘normale’ opbaring wel zo is
♥ De baby neemt de natuurlijke foetushouding aan
♥ De huid wordt lichter dan bij een ‘normale’ opbaring, waarbij je kindje donker zal verkleuren
♥ Je kindje ziet er prachtig en natuurlijk uit, waardoor het makkelijker is om ook familie en vrienden te laten kijken
♥ Je kunt je kindje altijd aanraken zonder dat het tere huidje zal beschadigen
♥ De methode is makkelijk toe te passen en goedkoop, een plastic bakje en koud water is voldoende

Wij hebben bakjes voor de wateropbaring op voorraad en kunnen jullie hierbij helpen en adviseren.

Uitvaartcentrum

Mocht het op een of andere manier niet prettig zijn om je kindje thuis te hebben dan is het ook mogelijk om voor een uitvaartcentrum te kiezen. Wij kijken samen naar wat het beste bij jullie past.

uitvaart baby

Verzekering

Iedere verzekering heeft andere voorwaarden en dat geldt ook voor uitvaartverzekeringen. Zo zijn er helaas uitvaartverzekeringen die geen uitvaart voor een overleden baby vergoeden. Maar ook die dit wel doen en dan dekken ze over het algemeen ook de kosten wanneer je baby overlijdt na minder dan 24 weken zwangerschap.
Vaak staat op een uitvaartpolis welke uitvaartondernemer in geval van overlijden gebeld moet worden. Meestal is dit geen verplichting.
Bij veel verzekeringen wordt het volledig verzekerde bedrag ook uitgekeerd als men kiest voor een andere uitvaartondernemer.
De keuze voor een uitvaartonderneming die niet bij een verzekeringsmaatschappij is aangesloten is vaak persoonlijker en kan zelf een stuk goedkoper zijn.

Meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact op.

Het overlijden van je kindje is niet te bevatten...

“Hieraan valt niets te begrijpen
geen antwoord op het waarom
een kindje dat zo welkom was
en toch niet blijven kon….”

Contact